Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

25.11.2015 13.01 Hovioikeus: Oikeudenkäynnin viivästymishyvitysasiassa ei tarvittu jatkokäsittelylupaa – käräjäoikeuden tuomitsemaa 1.500 euron korvausta ei korotettu

Oikeudenkäymiskaaren 25 a luvun 10 §:n mukainen valtion varoista maksettavia kuluja koskeva säännös on lain esitöiden (HE 105/2009 vp s. 59) mukaan tarkoitettu sovellettavaksi niin sanottuihin oikeudenkäynnin sivuvaatimuksiin kuten valtion varoista maksettaviin oikeudenkäyntikuluihin ja todistajanpalkkioihin. Oikeudenkäynnin viivästymishyvitys ei ole tällainen vaatimus. Hovioikeus katsoi, ettei A tarvinnut jatkokäsittelylupaa. Asiassa oli ollut ratkaistavana kaksoisrangaistavuutta koskenut oikeudellisesti epäselvä asia, jota koskevaa tulkintalinjaa korkein oikeus on muuttanut ennakkoratkaisulla KKO 2013:59. Käsittelyssä oli lisäksi ollut kanssavastaajista ja viranomaisista johtuneita lyhyitä passiivisia jaksoja, joita ei voitu pitää korvattavana viivästyksenä. Asia oli ratkaistu hovioikeudessa noin vuoden kuluessa A:n valituksen saapumisesta hovioikeuteen 3.11.2014. Perustetta viivästyskorvauksen tuomitsemiselle uusien käräjäoikeus- ja hovioikeuskäsittelyjen ajalta ei ollut. (Vailla lainvoimaa 25.11.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.