Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

24.11.2015 14.06 Seuranhakuilmoitukseen soittaneen miehen ei katsottu syyllistyneen lääkkeiden ja alkoholin vaikutuksen alaisen naisen raiskaukseen eikä sukupuoliyhteyteen pakottamiseen tahallisuuden puututtua – käräjäoikeuden tuomiota muutettiin

Koska nainen ei ollut syytteessä sanotussa tilanteessa millään tavalla pyrkinyt kieltämään tai estämään miestä eikä miehen ollut näytetty muutoinkaan tulleen tietoiseksi naisen suostumuksen puuttumisesta, oli mies voinut tapahtumahetkellä olla perustellusti siinä käsityksessä, että nainen oli huolimatta aikaisemmin puhelimessa ilmaisemastaan haluttomuudestaan harrastaa seksiä halunnut tuossa tilanteessa olla sukupuoliyhteydessä miehen kanssa. Miehen teosta puuttui näin ollen tahallisuus. Mies ei ollut siten menettelyllään syyllistynyt raiskaukseen eikä KO:n hänen syykseen lukemaan pakottamiseen sukupuoliyhteyteen. Syyte oli hylättävä. (Vailla lainvoimaa 24.11.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.