Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

25.11.2015 8.13 Hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden päätöksen välitystuomion täytäntöönpanosta vaikka välitystuomion mitättömyyttä ja kumoamista koskeva kanne oli vireillä

Käräjäoikeus katsoi, että vastaajan väitteessä, vaikka se pitäisikin paikkansa, kysymys ei ollut siitä, että välitystuomio olisi siltä osin VML 40 §:n mukaan mitätön. Käräjäoikeus totesi, että kontradiktorisen periaatteen väitetyssä rikkomisessa kysymys oli vastaajien VML 22 §:n mukaisesta oikeudesta tulla kuulluksi. VML 41 § 1 momentin 4 kohdan mukaan seurauksena tästä olisi, että välitystuomio voitaisiin kumota. Asiassa ei ollut VML 44 §:n mukaista estettä täytäntöönpanohakemuksen hyväksymiselle. Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden päätöstä. (Vailla lainvoimaa 25.11.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.