Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

24.11.2015 14.30 Hovioikeus: Kiinteistön vähäiset virheet eivät oikeuttaneet kaupan purkuun eivätkä hinnanalennukseen ja vahingonkorvaukseen

Ostajat olivat ostaneet 29.4.2010 päivätyllä kauppakirjalla Mynämäellä sijaitsevan kiinteistön 208.000 euron  kauppahinnalla. Kiinteistöllä sijaitsee vuonna 2010 valmistunut asuinrakennus sekä varastorakennus. Käräjäoikeus katsoi, että kiinteistössä olevia virheitä ei voitu pitää olennaisina, joten ostajilla ei ollut oikeutta purkaa kauppaa. Edelleen käräjäoikeus piti virheitä siinä määrin vähäisinä, että ei voitu katsoa kiinteistön laadultaan poikkeavan merkittävästi siitä, mitä myydyn kaltaiselta kiinteistöitä voidaan kauppahinta ja muut olosuhteet huomioon ottaen perustellusti edellyttää. Virheiden korjauskustannukset ovat todennäköisesti joitakin tuhansia euroa. Tämän vuoksi käräjäoikeus hylkäsi kantajien vaatimukset kaupan purusta ja hinnanalennuksesta. Hovioikeus hyväksyen käräjäoikeuden perustelut totesi lisäksi, että kiinteistössä havaitut käräjäoikeuden toteamat vähäiset virheet eivät olleet kaupan kohde ja kauppahinta huomioon ottaen olleet sillä tavalla vaikutuksellisia, että ostajille olisi niiden perusteella syntynyt oikeus hinnanalennukseen ja vahingonkorvaukseen. (Vailla lainvoimaa 24.11.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.