Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

24.11.2015 13.06 Seitsemän puukoniskua reiteen ja selkään – hovioikeus muutti käräjäoikeuden tuomitseman tapon yrityksen törkeäksi pahoinpitelyksi

A:n oli näytetty käyttäneen voimaa ainoastaan yhdessä B:hen kohdistamassaan lyönnissä. Kyseinen lyönti oli kohdistunut oikeaan reiteen. Selkään kohdistuneen lyönnin sekä muiden reisiin kohdistuneiden lyöntien osalta asiassa ei esitetty näyttöä haavojen syvyydestä eikä asiassa esitetyn selvityksen perusteella voitu muutoinkaan tehdä lyöntien voimakkuuden puolesta puhuvia johtopäätöksiä. Hovioikeus katsoi jääneen näyttämättä, että A:n olisi täytynyt ymmärtää, että hänen tekonsa varsin todennäköisenä seurauksena on B:n kuolema. Tekoa ei siten voitu lukea A:n syyksi tapon yrityksenä. A oli syytteessä kuvatuin tavoin pahoinpidellyt B:tä teräasetta käyttäen. Puukonlyöntien lukumäärä huomioon ottaen tekoa on myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä. (Vailla lainvoimaa 24.11.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.