Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

24.11.2015 14.40 Nainen siirsi vankilassa olleen miehen tileiltä rahoja itselleen yhteisen lapsen elatusta varten - erimielinen hovioikeus tuomitsi naisen kavalluksesta ehdolliseen vankeusrangaistukseen

HO:n enemmistö hyväksyi KO:n tuomion, jossa oli katsottu mm., ettei mies ollut suullisesti tai muutoinkaan antanut naiselle lupaa käyttää vapaasti miehen varoja itsensä tai lapsen elatukseen. Edellä selostettujen seikkojen valossa nainen ei ollut voinut myöskään erehtyä valtuutuksen laajuudesta, eli hän oli menetellyt kavallusrikossäännöksen tarkoittamalla tavalla tahallisesti. Eri mieltä ollut hovioikeuden neuvos puolestaan ei antanut miehen kertomukselle sellaista näyttöarvoa, että syyte sen perusteella olisi ollut näytetty toteen. Eri mieltä ollut hovioikeuden neuvos hylkäsi syytteen katsoen mm., että pankkitunnusten luovuttaminen ja sitä seurannut passiivisuus varojen käytön valvonnassa tuki naisen ilmoitusta miehen naiselle antamasta luvasta. Pelkästään tällä perusteella jäi varteen otettava epäilys miehen syyllisyydestä. (Vailla lainvoimaa 24.11.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.