Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

23.11.2015 10.30 Hallinto-oikeus: Tietämättömyys tai ymmärtämättömyys tilaajavastuualain sisällöstä ei vapauta tilaajaa säädetystä selvitysvelvollisuudesta - määrätyt laiminlyöntimaksut eivät olleet kohtuuttomia

HAO totesi mm., ettei tietämättömyys tai ymmärtämättömyys lain sisällöstä vapauta tilaajaa säädetystä selvitysvelvollisuudesta. HAO totesi edelleen, että tilaajavastuulain mukainen selvitysvelvollisuus on sopimuskohtaista, minkä vuoksi myös selvittämisen laiminlyönnistä aiheutuvat seuraukset ovat sopimuskohtaisia. Tilaajana olevan yrityksen iällä ei ollut merkitystä laiminlyöntimaksun määrää arvioitaessa. Laiminlyöntimaksu voitiin määrätä myös ensimmäisellä tarkastuskerralla havaittujen laiminlyöntien perusteella. Perusteita laiminlyöntimaksujen alentamiselle ei ollut. Määrätyt laiminlyöntimaksut eivät yksittäisinä eivätkä yhteenlaskettuina olleet kohtuuttomia. (Ei lainvoim. 23.11.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.