Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö, Julkisoikeus

20.11.2015 13.01 KHO:n ratkaisu valitusoikeudesta ympäristövaikutusten arviointimenettelyn soveltamisesta tuulivoimapuistohankkeeseen koskevassa asiassa

ELY-keskus oli ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain 6 §:n 1 momentin nojalla antamassaan päätöksessä todennut, ettei Sallan Portin tuulivoimapuistohankkeeseen ole sovellettava ympäristövaikutusten arviointimenettelyä. Yhtiön valituksessa ei ollut kysymys Sallan Portin tuulivoimapuistohanketta koskevasta muun lain kuin ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain mukaisesta lupa-asian ratkaisusta tai muusta hankkeen toteuttamisen kannalta olennaisesta päätöksestä. Ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain 19 §:n 1 ja 3 momentissa säädetty huomioon ottaen yhtiöllä ei ollut oikeutta valittaa erikseen pelkästään elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ympäristövaikutusten arviointimenettelyn soveltamista koskevasta päätöksestä. Tämän vuoksi yhtiön valitus oli hallinto-oikeudessa jätettävä tutkimatta. KHO ei muuttanut hallinto-oikeuden päätöstä.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.