Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

18.11.2015 16.15 Hovioikeus: Käräjäoikeuden olisi tullut pyrkiä sopimaan valmisteluistunnolle ja pääkäsittelylle sellainen päivä että molemmat riidan osapuolet voivat asian vaatimalla tavalla valmistautua siihen

Vaikka kysymys oli sinänsä ollut laadultaan ja laajuudeltaan tavanomaisesta, intressiarvoltaan pienemmästä riita-asiasta, hovioikeus katsoi oikeudenkäymiskaaren 5 luvun 28 §:n tavoite sekä kirjallisessa valmistelussa tapahtuneet menettelyvirheet huomioon ottaen, että käräjäoikeuden olisi tullut A:n ja B:n esteestä tiedon saatuaan ja viimeistään C:n viestin jälkeen peruuttaa 27.1.2015 istunto ja pyrkiä sopimaan valmisteluistunnolle ja pääkäsittelylle sellainen päivä, että molemmat riidan osapuolet voivat asian vaatimalla tavalla valmistautua siihen ja olla istunnossa asianmukaisesti edustettuina. Asia palautettiin käräjäoikeuteen. (Vailla lainvoimaa 18.11.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.