Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

12.11.2015 12.24 Hovioikeuden ratkaisu kiinteistönomistajan rikosvastuusta kuolemantuottamustapauksessa – 30 päiväsakkoa oli riittävä rangaistus

Kerrostaloalueella ollut rikkinäinen koripalloteline oli nostettu pystyyn ja se oli kaatunut ohikulkijan päälle tämän hypättyä korirenkaaseen. Mies kuoli saamiinsa vammoihin. Kysymys kiinteistön ja koripallotelineen omistaneen säätiön toimijoiden vastuusta. Hovioikeus katsoi, että E säätiön toimitusjohtajana, A säätiön kiinteistöpäällikkönä ja D, jonka tehtäviin oli kuulunut säätiön kiinteistökohteiden ylläpito, eivät olleet noudattaneet sitä huolellisuutta kiinteistön huollon ja ylläpidon turvallisuuden suhteen, jota heiltä oli voitu edellyttää. Näissä olosuhteissa he eivät kuitenkaan olleet aiheuttaneet V:n kuolemaa rangaistusvaatimuksessa väitetyllä törkeällä huolimattomuudella. 30 päiväsakkoa oli riittävä rangaistus. (Lainvoimainen)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.