Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta

5.10.2015 11.45 KTT Janne Ruohonen: Asunto-osakeyhtiön enemmistöosakkeenomistaja todettiin esteelliseksi ja yhtiökokouksen päätöstä muutettiin – erityisen tarkastuksen lausunnossa esitettyihin toimenpiteisiin oli ryhdyttävä (HO)

Asunto-osakeyhtiön enemmistöosakkeenomistaja oli kirjannut yhtiön kuluiksi tekemiensä laajojen korjausten aiheuttamia kuluja. Vähemmistöosakkeenomistajan vaatimuksesta oli toimitettu erityinen tarkastus. Erityisen tarkastuksen lausunnon mukaan yhtiön tilinpäätökseen oli tehtävä oikaisuja yhtiön kirjanpitoon vietyjen remonttikulujen osalta tai niiden kuulumisesta yhtiölle on joka tapauksessa annettava riittävä selvitys. Hovioikeus katsoi, että enemmistöosakkeenomistaja ei esittänyt riittävää selvitystä tehtyjen remonttien kuulumisesta yhtiölle eikä asiasta ei ole päätetty asunto-osakeyhtiölain edellyttämässä järjestyksessä. Hovioikeuden mukaan enemmistöosakas oli esteellinen käsittelemään asiaa yhtiökokouksessa, sillä kyse oli hänen vapauttamisestaan velvoitteesta yhtiötä kohtaan. Hovioikeus totesi, että yhtiökokouksen päätös, jonka mukaan A:n yhtiön puolesta suorittamat korjauskustannukset hyväksytään jo aiemmin yhtiön kirjanpitoon tehtyjen kirjausten mukaisesti asunto-osakeyhtiön menoiksi, julistetaan pätemättömäksi. Hovioikeuden ratkaisun mukaan yhtiökokouksen päätöstä muutetaan, ja yhtiö velvoitetaan ryhtymään erityisen tarkastuksen lausunnossa tarkoitettuihin yhtiön kirjanpidon ja tilinpäätösten oikaisuihin. (Turun hovioikeus, 20.3.2014; S 13/734 – ei valituslupaa – lainvoimainen)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.