Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

28.9.2015 9.38 Hovioikeus tuomitsi velipuolensa murhasta syytetyn taposta - ei tappanut erityisen raa’alla tai julmalla tavalla eikä toiminut hätävarjelutilassa

HO:ssa pohdittiin, oliko vastaajan, joka oli aiheuttanut hänen ja velipuolensa yhteisessä asunnossaan velipuolensa kuoleman, menettelyssä ollut kysymys hätävarjeluna oikeutetusta tai hätävarjelun liioitteluna anteeksiannettavasta teosta ja oliko vastaaja tappanut velipuolensa erityisen raa'alla tai julmalla tavalla ja oliko rikos myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. HO katsoi asiassa jääneen näyttämättä, että vastaaja olisi toiminut hätävarjelutilassa, joten hänen menettelyssään ei voinut olla kysymys hätävarjelun liioittelusta. Näyttämättä oli jäänyt, että vastaaja olisi tappanut  velipuolensa RL 21 luvun 2 §:n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitetuin tavoin erityisen raa’alla tai julmalla tavalla. Vastaaja ei siten ollut syyllistynyt murhaan. Oikeudenmukainen seuraamus vastaajan syyksi luetusta taposta oli 9 vuotta 6 kuukautta vankeutta. KO:n tuomitsemaa rangaistusta korotettiin. (Vailla lainvoimaa 28.9.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.