Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

15.9.2015 10.32 (päivitetty 16.9.2015 7.27) Hovioikeus tuomitsi kihlakunnanulosottomiehen ehdolliseen vankeuteen ja hänen seurustelukumppaninsa sakkoihin ulosmitatun asunto-osakeyhtiön osakkeiden hankkimisesta

HO katsoi, että ulosottomies oli hankkiakseen itselleen ja kumppanilleen hyötyä rikkonut virkatoiminnassaan noudatettaviin säännöksiin perustuvan virkavelvollisuutensa hankkiessaan itselleen ja kumppanilleen kumppania välikätenä käyttäen ulosmitattua omaisuutta, johon kohdistuneita täytäntöönpanotoimia ulosottomies oli suorittanut. Kumppanin katsottiin täytyneen olla tietoinen niistä syistä, miksi yhteinen asunto oli hankittu asiassa mainitulla tavalla. Hän oli siten tahallisesti myötävaikuttanut ulosottomiehen tahalliseen rikokseen ja kumppanin menettely oli ollut ulosottomiehen rikoksen täyttymisen välttämätön edellytys. Oikeudenmukainen rangaistus ulosottomiehelle oli 4 kuukautta vankeutta ehdollisena. Viraltapanoa pidettiin kuitenkin kohtuuttomana seuraamuksena. Myös vahingonkorvausvaatimus hylättiin. Ulosottomiehen kumppanille riittävä seuraamus hänen syykseen luetusta rikoksesta oli 60 päiväsakon suuruinen sakkorangaistus. (Vailla lainvoimaa 15.9.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.