Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

24.7.2015 8.36 Hovioikeuden tuomio Espanjassa "ei lähetetyn työntekijän statuksella" puhelinmyyjänä työskennelleen ja siellä tapaturmassa polvensa loukanneen oikeudesta palkka- ja sairauspäivärahoihin ja työsopimuksen päättämisestä

Hovioikeuden tuomio Espanjassa

Yhtiön oli katsottava vähintäänkin huolimattomuudesta laiminlyöneen työsuhteesta tai työsopimuslaista johtuvia velvollisuuksiaan vakuuttamisen suhteen. Yhtiö oli siten velvollinen korvaamaan kantajalle aiheuttamansa vahingon eli palkka- ja sairauspäivärahatulojen menetyksen sekä muut varallisuusvahingot. Oikeutta työsuhteen purkamiseen lääkärintodistuksen toimittamatta jättämisen perusteella ei ollut. Kantajan työsuhteen katsottiin päättyneen hänen omasta toimestaan yhtiön laiminlyötyä täyttää omia työsuhteesta johtuvia velvollisuuksiaan. Kantajalla oli oikeus vaatimaansa lomakorvaukseen ja työsuhteesta johtuvien saatavien ollessa edelleen maksamatta myös odotusajan palkkaan. Kohtuullisena määränä työsuhteen perusteettomasta päättämisestä pidettiin 4 kuukauden palkkaa vastaavaa määrää. (Vailla lainvoimaa 24.7.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.