Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

25.6.2015 8.28 Hengitysvaikeuksista kärsinyt, yksin asuva iäkäs henkilö soitti hätäkeskukseen, mutta ei jaksanut enää tulla avaamaan ovea - turvallisuudesta ja terveydentilasta huolehtiminen olisi edellyttänyt ensihoitajilta tapahtunutta ripeämpiä ja aktiivisempia toimenpiteitä

Ensihoitajat olivat päässeet hätäkeskukseen soittaneen vanhuksen luokse vasta lähes puolen tunnin kuluttua soitosta ja löytäneet hänet elottomana. Oikeusasiamies katsoi, että kantelijan äidin oikeutta perustuslaissa turvattuihin oikeuksiin (oikeus elämään, oikeus välttämättömään huolenpitoon ja kiireelliseen sairaanhoitoon sekä oikeus riittäviin terveyspalveluihin) olisi tapahtunutta paremmin turvannut se, että ensihoitajat olisivat arvioineet hänen avun tarpeensa HYKS Ensihoidon toimintaohjeessa tarkoitetuksi hätätilaksi ja menetelleet toimintaohjeen sallimalla ja edellyttämällä tavalla ja murtautuneet kohteeseen.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.