Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

23.6.2015 14.04 Hovioikeus kumosi käräjäoikeuden tuomion yrityssalaisuuden rikkomisesta – tietoja ei oltu saatu haltuun työnantajan suostumuksella

A ei ollut saanut syytteessä tarkoitettuja salassa pidettäviä tietoja haltuunsa työnantajansa suostumuksella, mitä syytteessä tarkoitetussa lainkohdassa edellytetään. Siten hän ei myöskään voinut syyllistyä kyseisen lainkohdan tarkoittamaan rikokseen. Syytesidonnaisuuden periaatteen mukaan rikosnimike ei sido tuomioistuinta mutta syytteen teonkuvaus sitoo. Syytteen teonkuvaus huomioon ottaen A:n syyksi ei voitu lukea muutakaan rikoslain 30 luvussa tarkoitettua tekoa. Syyte oli hylättävä ja A oli vapautettava hänelle tuomitusta sakkorangaistuksesta. (Vailla lainvoimaa 23.6.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.