Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

3.8.2015 8.30 Uudet asetukset työtapaturma- ja ammattitautilaissa tarkoitetusta haittaluokituksesta ja ammattitautiluettelosta tulevat voimaan vuoden 2016 alussa

Uudet asetukset työtapaturma- ja ammattitautilaissa tarkoitetusta haittaluokituksesta ja ammattitautiluettelosta tulevat voimaan vuoden 2016 alussa

Ammattitautiluettelosta annetun VN:n asetuksen 769/2015 liitteessä yksilöidään uuden työtapaturma- ja ammattitautilain 27 §:ssä tarkoitetut fysikaaliset, kemialliset ja biologiset tekijät sekä luetellaan sairaudet, joilla katsotaan olevan todennäköinen syy-yhteys mainittuihin tekijöihin. VN:n asetuksessa 768/2015 puolestaan säädetään haittaluokituksesta, jolla erilaisten vammojen ja sairauksien aiheuttamat haitat suhteutetaan toisiinsa uuden työtapaturma- ja ammattitautilain 459/2015 83 §:ssä tarkoitetun yleisen haitan arvioimista varten. Uudet asetukset tulevat voimaan yhdessä uuden lain kanssa 1. tammikuuta 2016.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.