Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

5.6.2015 9.10 Kuka ampui miehen WC-istuimelle ja monellako laukauksella - hovioikeus tuomitsi yhden murhasta ja vapautti toisen taposta

Kaksi miestä oli tunkeutunut vanhemman mieshenkilön asuntoon ja hänet ammuttiin wc-istuimelle. Vanerilaatikkoon piilotettu ruumis löytyi myöhemmin metsästä. A tuomittiin murhasta, kun hänen katsottiin ampuneen uhria kiväärillä päähän. Tappo oli tehty vakaasti harkiten ja oli myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Varteenotettavaa epäilyä ei jäänyt siitä, että A oli ampunut molemmat laukaukset. KO oli tuominnut B:n taposta, kun hänen oli näytetty kertoneen asunnon olohuoneessa olleelle kaverilleen ampuneensa uhria vielä niskaan. Ruumiinavauspöytäkirjan, kuolintodistuksen ja palautteen perusteella riidatonta kuitenkin oli, ettei uhria ollut ammuttu niskaan. Varteenotettava epäily siitä, oliko B ampunut uhria, oli jäänyt. KO:n syyksilukeva tuomio taposta oli B:n osalta kumottava. Myös vaihtoehtoinen syyte avunannosta murhaan hylättiin. (Vailla lainvoimaa 5.6.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.