Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta

8.4.2015 9.20 HO: Hammaslääkärin irtisanottua sopimuksensa hammaslääkäriaseman kanssa, tulostettua mukaansa suuren määrän potilastietoja ja kieltäydyttyä selvittämästä tilannetta aseman kanssa, oli asemalla oikeus estää hänen työntekonsa irtisanomisaikana.

HO: Hammaslääkärin irtisanottua sopimuksensa hammaslääkäriaseman kanssa, tulostettua mukaansa suuren määrän potilastietoja ja kieltäydyttyä selvittämästä tilannetta aseman kanssa, oli asemalla oikeus estää hänen työntekonsa irtisanomisaikana.

Hammaslääkäriaseman X tiloissa työskennellyt hammaslääkäri P oli irtisanonut hänen ja hammaslääkäriaseman välisen sopimuksen. P tulosti sopimuksen irtisanomisen jälkeen X Oy:n ylläpitämästä rekisteristä ns. recall-tietoja, eli potilaan hoidon suunnitteluun ja tarkastusväliin liittyviä tietoja. Saatuaan tietää kyseisestä menettelystä X Oy oli poistanut P:n käyttöoikeudet yhtiön potilastietojärjestelmään ja vaatinut P:tä palauttamaan vastaanoton avaimet. Hovioikeudessa ratkaistavina olivat mm. kysymykset siitä, oliko P ollut rekisterinpitäjä toiminnassaan syntyneiden potilastietojen suhteen ja oliko X Oy syyllistynyt sopimuksen vastaiseen menettelyyn estäessään P:n pääsyn yhtiön tietojärjestelmiin ja vaatiessaan tätä luovuttamaan hammaslääkäriaseman avaimet eli käytännössä estäessään hänen työntekonsa irtisanomisaikana. (Vailla lainvoimaa 8.4.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.