Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

31.3.2015 16.15 Hovioikeudessa oli arvioitavana kysymys siitä, estääkö lainvoimainen, hylkäävä, rangaistusvaatimusta koskeva rikostuomio samaa asiaa koskevan vahingonkorvausvalituksen tutkimisen hovioikeudessa – lisäksi kysymys näytön arvioinnista

HO:ssa oli ratkaistavana kysymys ensinnäkin siitä, estääkö syytteen hylkäävä, lainvoimainen rikostuomio syytteessä tarkoitettuun rikokseen perustuvan vahingonkorvausvaatimusta koskevan valitusasian tutkimisen hovioikeudessa, kun itse rangaistusvaatimuksen hylkäämisestä ei ole tehty valitusta. Toiseksi ratkaisussa oli arvioitavana kysymys siitä, arvioidaanko korvausvaatimus näytöllisesti rikosasioissa vai riita-asioissa noudatettavan todistusharkinnan pohjalta. (Vailla lainvoimaa 31.3.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.