Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

9.3.2015 15.22 Tuhkakupin sisällön kaverinsa asunnon roska-astiaan tyhjentänyt ja tulipalon aiheuttanut tuomittiin yleisvaaran tuottamuksesta sakkoihin - korvausvelvollisuutta soviteltiin kuitenkin yhteen kolmasosaan

Vastaajan, joka oli ystävänsä asunnolla tyhjentänyt tuhkakupin roska-astiaan juuri ennen asunnosta poistumistaan sillä seurauksella, että asunnossa oli syttynyt tulipalo, tuomittiin yleisvaaran tuottamuksesta 70 päiväsakon rangaistukseen. Vastaajan huolimattoman menettelyn ei katsottu kuitenkaan osoittaneen hänen toimineen erityisen välinpitämättömästi. Palon syttymisessä ja siitä aiheutuneissa vahingoissa oli ollut kysymys myös sattumasta, ja merkitystä oli mm. ollut roska-astian sisällöllä. Tämä sekä vastaajan ikä ja varallisuusolot puolsivat korvausten sovittelua. Vastaajan taloudellinen tilanne oli heikko, eikä hän pystynyt juurikaan lyhentämään vahingonkorvauksia pitkälläkään aikavälillä. (Vailla lainvoimaa 9.3.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.