Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

9.2.2015 14.31 Oikeusasiamiehen mielestä Valviran ja aluehallintovirastojen tulisi valvoa myös asiantuntijalääkäreiden toimintaa - STM ja Valvira eri linjoilla

Oikeusasiamies pitää ammattihenkilölain ja eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan kannanottojen perusteella selvänä, että asiantuntijalääkäreiden toiminta on sellaista ammattihenkilölaissa tarkoitettua ammattitoimintaa, jota Valviran ja aluehallintovirastojen tulee valvoa. Valvira puolestaan katsoo STM:n näkemystä vastaavasti, että ammattihenkilölain mukaisen valvonnan ulottaminen koskemaan asiantuntijatehtävissä toimivia lääkäreitä, olisi ongelmallista ja johtaisi epäselvyyksiin ja päällekkäisyyksiin jo käytössä oleviin oikeusturvakeinoihin nähden.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.