Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

9.2.2015 7.36 Hovioikeus: Korkeaan elintasoon tottunut vaimo oli oikeutettu miehen elatusapuun

Hovioikeus: Korkeaan elintasoon tottunut vaimo oli oikeutettu miehen elatusapuun

B:n ja A:n avioliitossa oli vakiintunut sangen korkea elintaso, josta B oli avioliiton solmimisesta vuodesta 2001 loppuvuoteen 2011 saakka huomattavasti parempituloisena vastannut suuremmalla osuudella kuin A. Oli selvää, että B:n siirryttyä eläkkeelle lokakuusta 2011 alkaen hänen kykynsä osallistua perheen elatukseen oli heikentynyt. Siitä huolimatta hänen eläketulonsa oli lähes kolme kertaa suurempi kuin A:n. A:n ja hänen tyttärensä kertomusta puolisoiden siirtymisestä erillistalouksiin jo loppuvuodesta 2011 oli pidettävä uskottavina. Voidakseen säilyttää vakiintuneen ja kohtuullisena pidettävän elintasonsa avioliiton loppuun saakka A oli ollut elatusavun tarpeessa. B:n tulot hänen eläkkeelle siirtymisestään huolimatta olivat niin suuret, että hän kykenee elatusavun suorittamaan. Elatusavun kohtuullisena määränä huomioon ottaen erityisesti B:n maksukyky oli pidettävä 400 euroa kuukaudessa. (Vailla lainvoimaa 9.2.2015)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.