Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta

6.2.2015 11.40 KTT Janne Ruohonen: Osakeyhtiön erityiseltä tarkastajalta ei edellytetty KHT-pätevyyttä eikä palkkiota pidetty kohtuuttomana (HO)

KTT Janne Ruohonen: Osakeyhtiön erityiseltä tarkastajalta ei edellytetty KHT-pätevyyttä eikä palkkiota pidetty kohtuuttomana (HO)

Hovioikeus otti kantaa ratkaisussaan osakeyhtiön erityisen tarkastajan pätevyyteen ja palkkion kohtuullisuuteen. Tapauksessa erityisen tarkastuksen suorittajaksi oli määrätty KHT-yhteisö päävastuullisena tarkastajanaan nimetty KHT-tilintarkastaja. Päävastuullinen tarkastaja oli silloisen tilintarkastuslain mukaisesti menettänyt KHT-tilintarkastajan pätevyytensä täytettyään 70 vuotta, eikä hänellä ollut KHT-pätevyyttä hänen allekirjoittaessaan erityisen tarkastuksen tarkastusraportin. Hovioikeuden mukaan erityinen tarkastus oli kuitenkin toimitettu määrätyssä KHT-yhteisössä, eikä osakeyhtiölaissa edellytetä, että erityisen tarkastajan olisi oltava KHT-tilintarkastaja. Palkkiota ei pidetty kohtuuttomana. (Helsingin hovioikeus 4.12.2013; (S 12/2692) – lainvoimainen).

Koko dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.