Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Ympäristö

5.2.2015 12.02 ARA vastaa Hesarin kirjoitteluun: ARA valvoo asumisoikeusyhteisöjen kauppoja, lainsäädäntöä tiukennettiin 2012

ARA vastaa Hesarin kirjoitteluun: ARA valvoo asumisoikeusyhteisöjen kauppoja, lainsäädäntöä tiukennettiin 2012

Asumisoikeusasunnot (aso) ovat pysyvästi yleishyödyllisessä omistuksessa. Kohteiden myyntitilanteissa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus varmistaa tämän. ARAlla ei ole toimivaltaa estää myymistä eikä puuttua siihen, kenen kanssa omistajat haluavat käydä kauppaa. ARAn kohteelle määrittämä enimmäishinta lasketaan kaikissa tapauksissa samojen perusteiden mukaisesti. Helsingin Sanomissa julkaistiin 31.1.2015 juttu otsikolla "Tuhansia asuntoja kaupattiin pilkkahintaan". Jutusta voi saada sellaisen käsityksen, että ARA olisi hyväksynyt sellaisen yrityskaupan, jonka seurauksena asumisoikeusasuntoja olisi siirtynyt ei-yleishyödylliselle yhteisölle. Näin ei ole missään vaiheessa tapahtunut. ARAn lakisääteinen tehtävä on valvoa, että aso-asunnot pysyvät yleishyödyllisessä omistuksessa, apulaisjohtaja Heli Huuhka ARAsta kertoo.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.