Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Julkisoikeus

20.1.2015 12.05 Ulkomailta – Kreikka: Säästöt ovat johtaneet ihmisoikeusloukkauksiin – myös EU rikkoo omia velvoitteitaan

Kreikan talouden tukipakettien ja säästöohjelmien suunnittelussa ei käytännössä arvioitu lainkaan niiden vaikutuksia ihmisoikeuksiin. Esimerkiksi terveyden ja työelämän oikeuksien osalta tilanne on johtanut ihmisoikeusloukkauksiin, International Federation for Human Rights ja Hellenic League for Human Rights raportoivat. Vaikka päävastuu Kreikassa tapahtuneista ihmisoikeusloukkauksista on Kreikalla, EU:n komission ja IMF:n asettamat toimenpiteet rikkovat näiden tahojen kansainvälisiä ihmisoikeusvelvoitteita. EU:n voi katsoa loukanneen erityisesti EU:n perusoikeuskirjasta nousevaa velvollisuutta kunnioittaa, suojella ja edistää ihmisoikeuksia.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.