Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta, Rikos- ja prosessioikeus

20.1.2015 9.01 Gradu: Vahingonkorvaus arvopaperimarkkinoilla ja ryhmäkanne – kuluttajan asemassa olevien sijoittajien tosiasialliset mahdollisuudet viedä asia tuomioistuimen käsiteltäväksi ovat heikot

Gradu: Vahingonkorvaus arvopaperimarkkinoilla ja ryhmäkanne – kuluttajan asemassa olevien sijoittajien tosiasialliset mahdollisuudet viedä asia tuomioistuimen käsiteltäväksi ovat heikot

Lasse Savukosken pro gradu -tutkielmassa tulkitaan ja systematisoidaan kotimaista arvopaperimarkkinaoikeudellista vahingonkorvaussääntelyä sekä selvitetään miten ryhmäkannelain mukainen ryhmäkanneoikeudenkäynti soveltuu arvopaperisijoittajien oikeussuojakeinoksi. Tutkimuksen pääkysymykset ovat:
1) Mikä on arvopaperimarkkinaoikeudellisen korvausvastuun aineellis-oikeudellinen perusta ja mitkä ovat korvausvastuun edellytykset ja rajat?
2) Miten arvopaperisijoittamisesta aiheutunut vahinko mitataan ja lasketaan erilaisissa tilanteissa ja miten vahingon laskemisesta aiheutuvia vaikeuksia voitaisiin lieventää?
3) Miten ryhmäkanne soveltuu arvopaperisijoittajien riidanratkaisukeinoksi ja miten ryhmäkanteen käyttömahdollisuuksia ja sijoittajien oikeuden saatavuutta voitaisiin parantaa?

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.