Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

29.12.2014 13.00 Hovioikeus: Kun kantajilla olisi ollut käytettävissään myös suorituskanteen mahdollisuus, heillä ei ollut oikeudellista tarvetta nostaa vahingonkorvausvelvollisuuden vahvistamista koskevaa kannetta

M:t olisivat voineet ennen kanteen nostamista hankkia selvityksen siitä, paljonko heille aiheutuneen esinevahingon määrä tulisi olemaan. Tämän selvityksen hankkiminen ei esinevahingon laatu huomioon ottaen olisi ollut kallista eikä erityisen hankalaa. Tämän vuoksi hovioikeus katsoi, ettei M:illa ollut oikeudellista tarvetta nostaa vahingonkorvausvelvollisuuden vahvistamista koskevaa kannetta tilanteessa, jossa heillä oli ollut käytettävissään myös suorituskanteen mahdollisuus. Koska M:illa ei näin ollen ollut riittävää oikeudellista intressiä ajaa vahvistuskannetta, oli kanne jätettävä tutkittavaksi ottamatta. (Vailla lainvoimaa 29.12.2014)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.