Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

23.12.2014 7.00 Työtuomioistuimen lausunto linja-autohenkilökunnan työehtosopimuksen soveltuvuudesta vuokratyöntekijänä koululaiskuljetuksia hoitavan työntekijän työsuhteeseen

Työtuomioistuin esittää Vantaan KO:lle antamassaan lausunnossa, että mikäli Taksione Oy:n päätoimiala on linja-autoliikenne, A:n työhön tulee yleissitovuuden perusteella soveltaa linja-autohenkilökunnan työehtosopimusta. Mikäli yhtiön päätoimiala on taksiliikenne, A:n työhön ei lähtökohtaisesti tule soveltaa linja-autohenkilökunnan työehtosopimusta. Jos kuitenkin koululaiskuljetukset on yhtiössä järjestetty taksiliikenteestä erilliseksi ja itsenäiseksi liiketoiminnaksi, sovelletaan A:n työsuhteeseen linja-autohenkilökunnan työehtosopimusta. Lisäedellytyksenä tällöin on, että koululaiskuljetukset ovat olleet A:n pääasiallisena työtehtävänä.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.