Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

19.12.2014 15.09 Lapsen diabeteksen hoitamatta jättäminen olisi voinut johtaa lapsen kuolemaan – isä syyllistyi heitteillepanoon ja oli korvausvelvollinen

Käräjäoikeus katsoi näytetyksi, että EV oli syytteessä kuvatulla tavalla laiminlyönyt hoitaa 9-vuotiaan RR:n diabetestä asianmukaisesti ja hankkia RR:lle tarvittavaa hoitoa tämän voinnin huonontuessa. EV tuomittiin 4 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Haitan merkittävyys huomioon ottaen käräjäoikeus arvioi tilapäisen haitan kohtuulliseksi korvaukseksi 3.500 euroa. Ottaen huomioon asianosaisten läheinen suhde ja asianomistajalle aiheutunut hengenvaara vaadittua 1.500 euroa voitiin pitää kohtuullisena korvauksena RR:lle aiheutuneesta kärsimyksestä. Hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa. (Vailla lainvoimaa 19.12.2014)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.