Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Verotus

2.12.2014 11.49 (päivitetty 3.5.2016 9.36) Hovioikeus vahvisti vahingonkorvaukset syrjivästä autoverotuksesta - saaminen ei ollut vanhentunut

Hovioikeus vahvisti vahingonkorvaukset syrjivästä autoverotuksesta - saaminen ei ollut vanhentunut

Helsingin HO on vahvistanut KO:n tuomion, jolla Suomen valtio oli velvoitettu suorittamaan vahingonkorvausta yksityiselle autontuojalle, jolta oli vuonna 2004 peritty EU-oikeuden vastaisesti veroa. HO hylkäsi mm. valtion esittämät vanhentumisväitteet katsoen, että vanhentumislain mukainen kolmen vuoden vanhentumisaika oli alkanut aikaisintaan 19.3.2009, jolloin EUT oli todennut valtion rikkoneen EU-oikeutta. Kun kantaja oli keskeyttänyt vanhentumisajan 17.3.2011, ei hänen saamisensa valtiolta ollut vanhentunut. Ks. KKO:2016:28: HO:n tuomion lopputulosta ei muutettu.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.