Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Ympäristö

7.11.2014 13.00 Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota jolla asunto-osakeyhtiön osakas oli velvoitettu poistamaan takapihalleen sijoittama 3000 litran vetoinen lasikuituallas

Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota jolla asunto-osakeyhtiön osakas oli velvoitettu poistamaan takapihalleen sijoittama 3000 litran vetoinen lasikuituallas

Altaan rakentaja oli lausunut purkamismääräyksen loukkaavan osakkaiden yhdenvertaisuuden periaatetta, koska taloyhtiön hallitus on hiljaisesti hyväksynyt vuodesta toiseen, että osakkaat voivat tehdä piha-alueilla muutostöitä ilman erillistä lupaa. Käräjäoikeus totesi, että arviota siitä, että maapohjasta johtuen vettä sisältävä rakennuksen lähelle sijoitettu allas saattaa vesivahingon sattuessa johtaa veden valumiseen talon alle, ei ollut syytä epäillä. Allasrakennelma voi näin vahingoittaa rakennusta. Tästä syystä oli perusteltua päätyä siihen johtopäätökseen, että yhtiöllä oli ollut hyväksyttävä syy kieltää mainitunlaisen muutostyön tekeminen. Tähän nähden altaan rakentamista koskeva kielto ja sen määrääminen purettavaksi ei aseta altaan rakentajaa eriarvoiseen asemaan muihin osakkeenomistajiin nähden. Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota. (Vailla lainvoimaa 7.11.2014)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.