Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus, Julkisoikeus

15.10.2014 11.35 KKO: Törkeästä pahoinpitelystä ynnä muusta kahdeksi vuodeksi vankeusrangaistukseen tuomitun asiassa olisi tullut järjestää pääkäsittely hovioikeudessa

A, joka oli KO:ssa tuomittu törkeästä pahoinpitelystä ynnä muusta yhteiseen 1 vuoden 2 kuukauden vankeusrangaistukseen, vaati valituksessaan, että HO:ssa toimitetaan pääkäsittely näytön uudelleen arvioimiseksi, syyte hylätään tai että rangaistusta ainakin alennetaan. KKO katsoi, ettei HO:ssa, joka oli ratkaissut asian pääkäsittelyä toimittamatta ja korottanut syyttäjän valituksen johdosta rangaistuksen 2 vuodeksi vankeutta, asiaa ollut voitu rangaistuksen määräämistä koskevalta osalta pitää niin selväpiirteisenä, että pääkäsittelyn toimittaminen asian laadun perusteella olisi ollut selvästi tarpeetonta. Samoilla perusteilla asiaa ei voitu pitää myöskään A:n kannalta vähämerkityksellisenä. HO:n olisi tullut toimittaa pääkäsittely A:n kuulemiseksi.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.