Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

6.5.2014 14.00 Tutkielma: Miten leskeksi jäävän puolison asemaa voidaan parantaa jäämistö- ja aviovarallisuusoikeudellisin keinoin?

Tutkielma: Miten leskeksi jäävän puolison asemaa voidaan parantaa jäämistö- ja aviovarallisuusoikeudellisin keinoin?

Wille Mäntylän oikeustieteellisen tutkielman aiheena on lesken aseman turvaamiseen tähtäävät jäämistö- ja aviovarallisuusoikeudelliset keinot. Tutkimuksen lähtökohtana on tilanne, jossa perittävältä jää rintaperillisiä ja leski ei siten peri puolisoaan. Tarkastelun kohteena ovat nykyisen lainsäädännön tarjoamat välineet lesken aseman parantamiseen. Näistä mielenkiinto kohdistuu erityisesti avioehtosopimukseen, testamenttiin, lahjaoikeustoimeen sekä henkivakuutukseen. Tutkimuksessa painottuvat lesken intressit. Vähemmälle huomiolle jäävät siten myös järjestelyiden kohtuullisuus tai jopa hyväksyttävyys.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.