Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

9.10.2013 8.02 Ansiopäivärahan korotetun ansio-osan saamiseksi ei tullut hankkia uutta 20 vuoden työssäoloaikaa - soveltamisohje ei oikeuttanut tulkitsemaan lakia sen sanamuodon vastaisesti

Vakuutusoikeus katsoi, ettei ansiopäivärahan korotetun ansio-osan saamisen edellytykseksi säädettyä vähintään 20 vuoden työssäoloaikaa ollut hankittava uudelleen sen jälkeen, kun sanotun etuuden maksamisen enimmäisaika oli täyttynyt. Työttömyysturvalain soveltamisohje, joka ei ollut sitova, ei oikeuttanut tulkitsemaan lakia myöskään sen sanamuodon vastaisesti. Asiassa ei ollut todettavissa muutakaan oikeudellisesti hyväksyttävää perustetta soveltaa 31.12.2009 saakka voimassa ollutta työttömyssturvalain 6 luvun 3 §:ää sanamuotonsa vastaisesti.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.