Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin

1.3.2013 12.12 Komissio haluaa tehostaa valvontaa Schengen-alueen ulkorajoilla, nopeuttaa usein matkustavien rajatarkastuksia ja lisätä rajojen turvallisuutta

EU-kansalaiset voivat matkustaa Schengenin alueella vapaasti ilman passia ja rajatarkastuksia. Sama vapaus koskee myös EU:n ulkopuolelta tulevia, kunhan he ovat ensin läpäisseet passintarkastuksen alueen ulkorajalla. EU-maihin matkustavien määrä on kuitenkin kasvussa, mikä voi hidastaa rajanylityksiä, jos rajamuodollisuuksia ei uudisteta vastaavasti. Komissio ehdottaa tämän vuoksi rajavalvontaan yhteistä sähköistä rekisteröintijärjestelmää. Se nopeuttaisi laillisten matkustajien maahantulo- ja maastapoistumismuodollisuuksia ja parantaisi kaikkien EU-maiden turvallisuutta.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.