Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

21.11.2012 14.00 Tuulikki Mikkola: Vierasta oikeutta koskevasta selvityskynnyksestä oikeudenkäynnissä - tuomioistuinten tulisi ottaa aktiivisempi rooli

Rajat ylittävää siviilioikeudellista asiaa käsiteltäessä tuomioistuimen on ensin ratkaistava, onko tuomioistuimella toimivaltaa asian ratkaisemiseen, ja jos on, mikä maan laki tulee sovellettavaksi. Kun lainvalinnassa päädytään vieraan valtion lakiin, on kysyttävä kenellä on vastuu vieraiden säännösten sisällön selvittämisestä ja millaista selvitystä voidaan pitää riittävänä, jotta tuomioistuin voi ratkaista asian sen perusteella. Tähän liittyviä kysymyksiä pohtii professori Tuulikki Mikkola Lakimies-lehden artikkelissaan.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.