Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä keskiviikkona 23.6.2021. Palvelun hakutoiminnot ovat pois käytöstä kello 21.00-22.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin

2.5.2012 16.36 Laittomasti maahantuodut koirat aiheuttavat monia ongelmia

Laittomasti maahantuodut koirat aiheuttavat monia ongelmia

Monet sellaiset eläinten ja ihmisten terveyttä vaarantavat taudit, joita Suomessa ei esiinny, ovat kohtalaisen yleisiä heti maamme rajojen ulkopuolella. Näistä taudeista vaarallisimpia ovat tappava tauti rabies eli raivotauti ja ekinokokkoosi. Rabies voi olla koirassa oireettomana pitkään ja ekinokokkoosi puolestaan ei aiheuta koiralle lainkaan oireita. Silti oireeton koira voi levittää tautia muihin koiriin tai ihmisiin. Siksi on varmistettava jo ennen koiran maahantuloa, ettei sillä ole näitä vakavia tauteja, Evira muistuttaa.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.