Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin

19.12.2011 12.12 Hovioikeuden ratkaisu yhteisen rangaistuksen mittaamisesta törkeää rattijuopumusta ja törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista koskevassa asiassa

Kysymys yhteisen rangaistuksen mittaamista koskevan rikoslain 7 luvun 5 §:n 2 momentin soveltamisesta tilanteissa, joissa syytetty on samalla teolla syyllistynyt sekä törkeään rattijuopumukseen että törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, sekä mainittujen rikosten keskinäisen yhteyden ja vaarallisuuden vaikutuksesta yhteisen vankeusrangaistuksen mittaamiseen. Hovioikeus katsoi, että yhteistä rangaistusta mitattaessa kohdissa 1-3 ja kohdissa 7-9 syyksi luettuja rikoksia on rikosten keskinäisestä yhteydestä johtuvan erityisen vaarallisuuden vuoksi perusteltua arvioida muista syyksi luetuista rikoksista erillisinä tekokokonaisuuksina.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.