Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin

1.12.2011 8.15 Hallinto-oikeuden ratkaisu vanhempien lapsilleen luovuttaman asuinkiinteistön arvosta ja siitä maksettavasta lahjaverosta

Kuopion hallinto-oikeus katsoi, että tilanteessa, jossa vanhemmat aikoivat myydä vuosina 1969 ja 1977 syntyneille lapsilleen muun ohessa tilan, jolla sijaitsevaa omakotitaloa he kaikki käyttivät vakituisena asuntonaan, että asumisoikeuden arvo tuli määrittää käyvän arvon periaatetta soveltaen. Kun luovutuksensaajien oikeutta edelleen käyttää taloa ja tonttia esimerkiksi omaan asumiseensa ei ollut luovuttajien asumisoikeutta lukuunottamatta rajoitettu, tämä oli otettava huomioon asumisoikeuden käypää arvoa laskettaessa.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.