Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin

5.10.2011 12.49 KHO:n ratkaisu kaavoituksen osallistumis- ja vuorovaikutusmenettelyistä

Kunnanvaltuuston hyväksymät osayleiskaavat liittyivät laajempaan kehittämishankkeeseen, johon alueellinen ympäristökeskus oli myöntänyt kunnalle avustusta Euroopan aluekehitysrahaston ja valtion varoista. Avustuspäätöksen erityisehdon mukaan hankkeeseen oli perustettava ohjausryhmä, johon kuuluvat edustajat kunnasta, maakunnan liitosta, metsäkeskuksesta, maakuntamuseosta, Metsähallituksesta ja alueellisesta ympäristökeskuksesta sekä yrittäjien edustaja. Ehdon mukaan ohjausryhmän ja toteuttajan valinnalla tuli varmistaa, että hankkeessa on riittävää osaamista erityisesti maisemallisten tekijöiden huomioon ottamiseksi. Kokouspöytäkirjojen perusteella ohjausryhmässä oli kaavan laatijoiden valmistelun pohjalta käsitelty myös osayleiskaavojen sisältöä. Ohjausryhmän toiminta ei kuitenkaan ollut asiassa saatu selvitys huomioon ottaen syrjäyttänyt maankäyttö- ja rakennuslain vaatimukset täyttäviksi katsottuja osallistumis- ja vuorovaikutusmenettelyjä.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.