Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin

29.6.2011 13.00 Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimus: Tuomioistuinsovittelu nopea tapa ratkaista riitoja - käyttö on kuitenkin käynnistynyt hitaasti

Suomessa otettiin vuonna 2006 käyttöön yleisissä tuomioistuimissa tuomioistuinsovittelu. Tuomioistuinsovittelussa on kyse tuomarin johdolla tapahtuvasta vapaaehtoisesta menettelystä, jossa tarkoituksena on saada osapuolet itse löytämään heitä tyydyttävä ratkaisu konfliktiinsa. Siinä ei siis pyritä lain mukaiseen ratkaisuun, vaan ratkaisuun, joka tyydyttää osapuolten tarpeet ja intressit. Tuomioistuinsovittelua käytetään riitaisissa siviiliasioissa (riita- ja hakemusasiat). Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimuksessa on selvitetty tuomioistuinsovittelun yleisyyttä ja toimivuutta tuomioistuinasiakirjojen valossa järjestelmän kolmen ensimmäisen toimintavuoden (2006–2009) ajalta.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.