Edilexissä on huoltokatko torstaina 18.8.2022. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

23.5.2011 9.36 EIT: Kaapatun lapsen palauttamista koskevassa asiassa ei rikottu perhe-elämän suojaa – isän ja pojan säilöönotto lentokentällä henkilöllisyyden tarkistamista varten ei kuitenkaan ollut perusteltu

EIT katsoi tapauksessa, jossa lapsi oli löytynyt 1 vuoden 4 kuukauden kuluttua palauttamispyynnön tekemisestä, että Turkin ja Sveitsin viranomaiset olivat viipymisestä huolimatta täyttäneet positiiviset velvollisuutensa eikä EIS 8 artiklaa ollut rikottu. Äidistä ja tämän veljestä annetut vangitsemismääräykset eivät kuitenkaan voineet olla EIS 5 artiklan 1 kohdassa tarkoitettu laillinen peruste sille, että isää ja poikaa oli pidetty lentokentän säilössä useita tunteja henkilöllisyyden tarkistamista varten.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.