Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin

2.3.2011 9.11 VATT:n näkökulmia metropolialuetta koskevaan keskusteluun - yksinkertaisin ratkaisu ongelmiin olisi Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kuntaliitos

Helsingin seudun päättäjien on valittava kuntaliitoksen, kaksiportaisen hallintomallin tai nykyistä merkittävästi tiiviimmän yhteistyön välillä. Nopein ja yksinkertaisin ratkaisuvaihtoehto metropolialueen nykyisiin ja tuleviin ongelmiin olisi Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kuntaliitos. Myös kaksiportaisella hallintomallilla pystyttäisiin vastaamaan alueen haasteisiin, mutta uusi hallinnontaso olisi päätöksenteon näkökulmasta kuntaliitosta mutkikkaampi vaihtoehto ja se saattaisi huomattavasti lisätä hallinnollisia kustannuksia. Kaksiportaiseen hallintomalliin liittyvien ehdotusten ongelmana on myös epäselvyys järjestelmän vaatimasta rahoitusmallista. Kuntien yhteistyön merkittävä tiivistäminen maankäytössä, asumisessa ja liikenteessä pitäisi asettaa metropolialueen kehittämisen vähimmäisvaatimukseksi.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.