Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin

9.2.2011 9.42 Hovioikeus: Käräjäoikeuden ei olisi tullut hylätä käsittelyn lykkäyspyyntöä kun asiamies oli erehtynyt istuntopäivästä ja asian sillensäjättämisestä seurasi aineellisen määräajan umpeutuminen

Turun hovioikeus katsoi muun muassa, että silloin kun sillensäjättämispäätöksestä tosiasiassa suoraan seuraa, että kantajalla ei niin sanotun aineellisen määräajan umpeutumisen vuoksi ole enää mahdollisuutta panna asiaa vireille, asianosaisen oikeussuoja kuitenkin edellyttää, että sillensäjättämispäätös tulee voida poistaa, mikäli sillensä jättäminen on ollut seurausta oikeudenkäymiskaaren 31 luvun 1 §:n 1 momentin mukaisesta oikeudenkäyntivirheestä. Nyt käsiteltävänä olevassa tapauksessa päätös olla lykkäämättä asian käsittelyä on päätöksen tosiasialliset vaikutukset huomioon ottaen merkinnyt, etteivät kantajat ole saaneet osakseen perustuslaissa tarkoitettua asianmukaista käsittelyä. Oikeudenkäynnissä oli siten tapahtunut oikeudenkäyntivirhe, jonka voidaan otaksua olennaisesti vaikuttaneen jutun lopputulokseen. Asia palautettiin käräjäoikeuteen.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.