Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin

21.9.2010 11.51 KKO: Jäi näyttämättä, että tallella ollut aikaisemmin laadittu testamentti olisi tullut noudatettavaksi perittävän peruutettua myös myöhemmin tekemänsä testamentin

Perittävä oli vuonna 1983 tehnyt testamentin. Perittävä oli 2002 tehnyt uuden testamentin, jossa hän oli määrännyt omaisuudestaan toisin kuin mainitussa aikaisemmassa testamentissaan ja ilmoittanut mitätöivänsä aikaisemmat testamenttinsa. Ennen kuolemaansa perittävä peruutti myös jälkimmäisen testamentin hävittämällä sen. Korkein oikeus katsoi jääneen näyttämättä, että tallella ollut vuonna 1983 laadittu testamentti olisi tullut noudatettavaksi perittävän hävitettyä vuonna 2002 tekemänsä testamentin. Asiassa kysymys myös oikeudenkäyntikuluista.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.