Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin

2.9.2009 14.59 Apulaisoikeusasiamiehen mukaan piispainkokouksen kanta naispappeuteen on uskonnon- ja omantunnon vapautta koskevan vakiintuneen tulkinnan mukainen ja edistää tasa-arvoa

- Kannanotto naispappeuteen evankelisluterilaisen kirkon piispainkokouksen selonteossa on omiaan edistämään yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja syrjimättömyyttä, toteaa apulaisoikeusasiamies Jukka Lindstedt. Hän punnitsee ratkaisussaan, millainen tulkinta uskonnon ja omantunnonvapaudelle on annettava, kun kysymys on uskonnon harjoittamisesta työtehtävänä. Lindstedt toteaa, että uskonnonvapautta koskevan perustuslain pykälän esityöt eivät anna tukea sille, että papilla olisi mahdollisuus kieltäytyä virkatehtävästä vakaumuksensa vuoksi.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.