Edilexissä on huoltokatko keskiviikkona 8.12.2021. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä tiistaina 7.12.2021 klo 21.00 alkaen. Palvelun hakutoiminnot ovat pois käytöstä 8.12.2021 n. klo 02.00 asti. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Työturvallisuuslain ja työaikalain soveltaminen avoimen yhtiön yhtiömiehiin

Työneuvoston lausunnot

Tiivistelmä

Uudenmaan työsuojelupiirin työsuojelutoimisto pyysi työneuvostolta lausuntoa siitä, onko avoimen yhtiön yhtiömiehinä toimivien Viron kansalaisten Suomessa tekemä työ sellaista, johon tulee soveltaa työturvallisuuslakia ja työaikalakia. Asiassa on esitetty, että kysymys olisi yrittäjävuokrauksesta ja että yhtiömiehet toimisivat omalla vastuullaan itsenäisesti yrittäjinä. Työskentelyolosuhteissa tai asiassa muutoinkaan ei kuitenkaan ole tullut esille seikkoja, joiden perusteella yhtiömiehiä voitaisiin pitää itsenäisinä yrittäjinä, vaan työneuvosto katsoi heidän olevan työsuhteessa avoimeen yhtiöön. Kysymyksessä on työsuhteisen työvoiman vuokraus. Tällaiseen avoimen yhtiön yhtiömiesten työskentelyyn on sovellettava sekä työaikalakia että työturvallisuuslakia.

    Lisätiedot
  • TN 1422-07 (13/2006)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.