Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Työaikalain (872/2019) 18 §:n 1 momentin tulkinta lähetettyjen työntekijöiden työskentelyyn Suomessa

Työneuvoston lausunnot 30.3.2023
Alkuperäinen julkaisupäivä: 27.2.2023

Tiivistelmä

Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue pyysi työneuvostolta yleistä lausuntoa työaikalain (872/2019) 18 §:n 1 momentin soveltamisesta lähetettyjen työntekijöiden työskentelyyn Suomessa. Työntekijöiden lähettämisestä annetun lain (447/2016) noudattamisen valvonnassa ja asiakkaiden neuvonnassa on tullut esille kysymys siitä, miten työaikalaissa säädettyä työajan enimmäismäärän laskentaa on tarkoitus tulkita silloin, kun työntekijä on lähetetty Suomeen työhön alle neljän kuukauden pituiseksi ajaksi.

Lausuntopyynnössä esitetty kysymys työaikalain 18 §:n 1 momentin mukaisen tasoittumisjakson määräytymisestä edellyttää työntekijöiden lähettämisestä annetun lain tulkintaa. Työneuvostosta ja eräistä työsuojelun poikkeusluvista annetun lain (400/2004) 7 §:ssä on säädetty tyhjentävästi niistä laeista, joiden soveltamisesta ja tulkinnasta työneuvosto voi ylipäänsä antaa lausunnon. Lausunnon antaminen työntekijöiden lähettämisestä annetun lain soveltamisesta tai tulkinnasta ei kuulu työneuvoston toimivallan piiriin.

Yleisenä näkemyksenään työneuvosto totesi, että työaikalain 18 §:n 1 momentin soveltaminen Suomeen työhön lähetettyyn työntekijään edellyttää tietoa sen lain sisällöstä, joka häneen tulee sovellettavaksi lähtövaltiossa. Sen jälkeen on vertailtava keskenään lähtövaltiossa sovellettavaksi tulevan lain ja (Suomen) työaikalain 18 §:n 1 momenttia. Työntekijöiden lähettämisestä annetun lain mukaan edellytyksenä työaikalain 18 §:n 1 momentin soveltamiselle Suomessa on se, että se on työntekijän kannalta edullisempi kuin edellä tarkoitettu vieraan valtion laki. Se, tuleeko työaikalain 18 §:n 1 momentissa tarkoitettu tasoittumisjakso sovellettavaksi, tulee työneuvoston käsityksen mukaan ratkaista säännösten edullisemmuutta koskevan vertailun perusteella.

Työneuvoston tiedossa ei ole perustetta, jonka nojalla työaikalain 18 §:n 1 momenttia olisi tulkittava lähetetyn työntekijän työhön Suomessa eri tavoin kuin Suomessa muutoin tehtävään työhön.

    Lisätiedot
  • TN 1493-23 (13/2022)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.