Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Perustuslakivaliokunta-tietokanta nimetty uudelleen – Ilkka Saraviita 1940–2013

Muu

Julkisoikeuden emeritusprofessori, OTT, VT Ilkka Saraviita menehtyi pitkän sairauden jälkeen joulukuussa 2013. Saraviita teki mittavan uran yliopistomaailmassa ja oli erityisesti valtiosääntöoikeuden asiantuntija. Hän väitteli tohtoriksi vuonna 1971 aiheenaan lakiehdotuksen lepäämään jättäminen. Alkuun hän vaikutti Tampereen ja Helsingin yliopistoissa mutta työskenteli pääosan urastaan eli yli 30 vuotta Lapin yliopiston palveluksessa. Päätyönsä ohella Saraviita toimi mm. eduskunnan perustuslakivaliokunnan asiantuntijana. Saraviita kirjoitti myös valtiosääntöoikeuden perusteoksia.

Saraviita oli Edilexin toimitusneuvoston jäsen Edilexin avaamisesta lähtien syksyyn 2013 saakka. Hän jaksoi sairaudestaan huolimatta ideoida uusia sisältöjä Edilexiin ja oli keskeinen kokoaja Edilexin Kirkko-oikeus-teemasivustossa.

Saraviita antoi Edilexiin kuitenkin erityisen työpanoksensa luovuttamalla perustamansa ja toimittamansa Perustuslakivaliokunta-tietokannan Edilexin käyttöön. Tietokanta on osa hänen arvokasta elämäntyötään. Edilex-toimitus haluaa kunnioittaa pitkäaikaista toimitusneuvoston jäsentään jatkamalla tietokannan päivittämistä Edilex-toimituksessa sekä nimeämällä tietokannan uudelleen. Perustuslakivaliokunta-tietokanta on tästä lähtien nimeltään Ilkka Saraviita -tietokanta. Tietokanta on Edilexin Esityöt-osiossa.

Ari Ekroos
Edilexin toimitusneuvoston puheenjohtaja

Päivi Indola
Edilexin päätoimittaja

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.